Salat med ovnsbakte gulrøtter, feta og mandler

Lett og god middagssalat med grønnsaker, feta og mandler.

40-60 min
Middels
Salat med ovnsbakte gulrøtter, feta og mandler

Slik gjør du

  1. Salat med ovnsbakte gulrøtter, feta og mandler

    1. 1
      Forvarm ovnen til 220 grader.
      Skrell eller skrubb gulrøttene og del dem i fire på langs, deretter i to på tvers. Skrell og skjær rødløken i tynne båter. Legg dem på et stekebrett, hell over oljen og vend inn grønnsakene.
      Fordel dem godt utover platen og strø over salt og pepper.
      Stek i 30-40 minutter avhengig av størrelse, til løken og gulrøttene så vidt har blitt brune i kantene.
    2. 2
      Legg babyleaf, grove biter av feta, gulrøtter og løk i en stor salatbolle, vend inn dressingen og server med ferskt brød.
  2. Dressing

    1. 1
      Varm oljen til dressingen i en liten kjele. Legg i mandler og solsikkekjerner og rør om til de har fått en gyllen farge. Avkjøl det i en skål i 5 min. Bland inn kapers, 1⁄2 ts revet sitronskall, sitron- saft, finhakket gressløk og chili.