Salat med ovnsbakte gulrøtter, feta og mandler

Lett og god middagssalat med grønnsaker, feta og mandler.

Ingredienser

Salat med ovnsbakte gulrøtter, feta og mandler

  • 8 stk Gulrøtter
  • 2 stk Rødløk
  • 2 ss Olivenolje
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Pepper
  • 200 g Fetaost
  • Babyleaf
  • Brød til servering

Dressing

  • 0,5 dl Olivenolje
  • 3 ss Mandelflak
  • 3 ss Solsikkeolje
  • 1,5 ts Kapers
  • 0,5 stk Sitron
  • 1 ss Finhakket gressløk
  • 0,25 stk Chili

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 220 grader. Skrell eller skrubb gulrøttene og del dem i fire på langs, deretter i to på tvers. Skrell og skjær rødløken i tynne båter. Legg dem på et stekebrett, hell over oljen og vend inn grønnsakene. Fordel dem godt utover platen og strø over salt og pepper. Stek i 30-40 minutter avhengig av størrelse, til løken og gulrøttene så vidt har blitt brune i kantene.
  2. Legg babyleaf, grove biter av feta, gulrøtter og løk i en stor salatbolle, vend inn dressingen og server med ferskt brød.
  3. Varm oljen til dressingen i en liten kjele. Legg i mandler og solsikkekjerner og rør om til de har fått en gyllen farge. Avkjøl det i en skål i 5 min. Bland inn kapers, 1⁄2 ts revet sitronskall, sitron- saft, finhakket gressløk og chili.