Sprø salat med kremet urtedressing

Denne gode salaten passer til det meste av fisk, fugl og kjøtt.

Ingredienser

Salat

  • 1 dl Mandler/hasselnøtter
  • 2 stk Gulrøtter
  • 2 stk Fennikler
  • 1 stk Avokado
  • 1 pk Cherrytomater
  • 1 pose Babyleaf
  • 1 pakke Kikerter (spar vannet)

Kremet urtedressing

  • 0,5 dl Kikertvæske
  • 1 dl Frisk persille, lett sammenklemt
  • 1 dl Frisk koriander/basilikum, lett sammenklemt
  • 1 dl Ruccula, lett sammenklemt
  • 1 stk Vårløk, evt litt frisk gressløk
  • 1 liten Avokado
  • 1 fedd Hvitløk
  • 0,5 stk Sitron, saften
  • 3 ss Olivenolje
  • 0,5 ts Flaksalt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Rist nøttene gylne og ekstra sprø i en tørr stekepanne (eller i ovnen på 180 grader i noen få minutter). Bruker du hasselnøtter gnir du bort den brune hinnen etterpå. Grovhakk nøttene og legg dem til side.
  2. Skjær gulrøtter og fennikler i løvtynne skiver (bruk gjerne en ostehøvel eller mandolin).
  3. Del avokadoen i to, fjern steinen, ta ut fruktkjøttet med en skje og del det i grove terninger. Del tomatene i to.
  4. Sil av væsken til kikertene i en skål.
  5. Vend alle ingrediensene til salaten godt sammen med urtedressingen i en stor bolle (spar noen av nøttene til topping) og server straks.
  6. Kjør alt sammen i en foodprosessor eller en blender til du har en fin og jevn konsistens. Smak til med salt og pepper.