Tomatsaus

Hjemmelaget tomatsaus trenger ikke å være vanskelig

Ingredienser

Tomatsaus

  • 1 Løk
  • 4 ss Olivenolje
  • 3 Gulrøtter
  • 2 stilker Stangselleri (kan sløyfes)
  • 3 fedd Hvitløk, avhengig av smak
  • 2 bokser Hermetiske tomater
  • 2 ss Tomatpure
  • Salt
  • Pepper kvernet
  • tørkede eller friske urter etter smak

Slik gjør du

  1. Finhakk og stek løk på middels varme i olivenolje til den blir gul og myk. Tilsett revet eller finkuttet gulrot (balanserer og gir sødme til tomatsausen), finkuttet stangselleri (kan droppes, men gir deilig smak) og finhakket hvitløk. La at surre i olivenolje til det blir mykt og mørt, ikke brent. Tilsett 2 ss tomatpure og ½ dl vann. La det koke opp og mos sausen med en potetmoser eller stavmikser avhengig av hvor glatt du ønsker sausen. Mange barn liker den glattest mulig, da er stavmikseren å anbefale. Smak til med salt og pepper og friske eller tørkede urter etter smak. La sausen småkoke noen minutter på svak varme. Den blir bedre jo lenger den får stå og kose seg.