Ingredienser
Ovnsbakte poteter
-
4
bakepoteter
-
375
g
pillede reker
-
1
squash
ca. 350 g
-
5
dl
naturell yoghurt
-
2
ss
dill
hakket
-
2
fedd
hvitløk
-
1
ss
hvitvinseddik
-
1
ss
olivenolje
-
1
rødløk
-
1
pk
ruccolasalat
-
salt
-
sort pepper
Slik gjør du
-
Sett ovnen på 200°. Skyll eller børst av potetene. Tørk med papir og skjær et kryss i toppen eller stikk flere hull i potetene med en gaffel. Bak potetene på full effekt i mikroen i ca. 10-12 minutter og bak de ferdige i ovnen i 20 minutter til de er møre. (Hvis du bruker bare ovn, blir steketiden ca.
55-60 minutter.)
-
Skjær squashen i strimler og legg disse i et dørslag/sil. Strø på litt salt og rør rundt. La det stå i ca. 20 minutter. Finhakk rødløk og smak til yoghurten med dill, hvitløk, olje og eddik samt salt og pepper. Vend squashen i sausen og rør godt.
-
Server de bakte potetene med squash i dillkrem, hakket løk og reker.