Reker og ris med koriander og lime

Enkel og god middag som er perfekt i en travel hverdag.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 3 ss olivenolje
  • 1 stk stor sjarlottløk, finhakket
  • 1 stk rød paprika, kuttet i tynne strimler
  • 2 fedd hvitløksfedd, finhakket
  • 0,5 kopp fersk koriander, hakket
  • 450 g rensede reker
  • 2,5 dl clausthaler classic alkoholfri øl
  • 1 stk lime safter
  • salt og pepper
  • 0,5-1 ts cumin (etter smak)

Ris med koriander og lime

  • 2,5 dl jasminris
  • 5 dl vann
  • 2 ss smør
  • 0,5 kopp fersk koriander, hakket
  • skallet og saften av 0,5-1 lime (etter smak)

Slik gjør du

  1. Varm olivenolje i en stor panne eller wok. Fres løk, paprika og hvitløk til de er mør men ikke brun.
  2. Tilsett cumin etter smak og fres til den blir duftende. Krydre med salt og pepper.
  3. Tilsett 2,50 dl Clausthaler Classic alkoholfri øl og la den koke til halvparten av væsken er fordampet.
  4. Tilsett rekene og stek de til de er rosa på alle sider. Tilsett hakket koriander og saften av 1 lime og bland sammen.
  5. Server over ris med limebåter, mer hakket fersk koriander og avocadostrimler.
  6. Ris med koriander og lime: Kok opp vannet med en god klype salt, og tilsett smør og ris i vannet. Dekk til, senk varmen og la småkoke til risen er ferdig (rundt 20 minutter, les på pakken). Rør inn limeskall, limesaft og fersk koriander rett før servering.