Reker og ris med koriander og lime

Enkel og god middag som er perfekt i en travel hverdag.

20-40 min
Middels
Reker og ris med koriander og lime
Tips!

Du kan leke med smakene og skape din egen versjon av denne retten ved å tilsette for eksempel hakket fersk chili eller en teskje raspet ingefær.

Slik gjør du

  1. Dette trenger du

    1. 1
      Varm olivenolje i en stor panne eller wok. Fres løk, paprika og hvitløk til de er mør men ikke brun.
    2. 2
      Tilsett cumin etter smak og fres til den blir duftende. Krydre med salt og pepper.
    3. 3
      Tilsett 2,50 dl Clausthaler Classic alkoholfri øl og la den koke til halvparten av væsken er fordampet.
    4. 4
      Tilsett rekene og stek de til de er rosa på alle sider. Tilsett hakket koriander og saften av 1 lime og bland sammen.
    5. 5
      Server over ris med limebåter, mer hakket fersk koriander og avocadostrimler.
    6. 6
      Ris med koriander og lime: Kok opp vannet med en god klype salt, og tilsett smør og ris i vannet. Dekk til, senk varmen og la småkoke til risen er ferdig (rundt 20 minutter, les på pakken). Rør inn limeskall, limesaft og fersk koriander rett før servering.