Ingredienser
Aspargessuppe
-
20
g
smør
-
4
stk
Sjalottløk
-
4
stilker
Stangselleri
-
2
dl
Kremfløte
-
3
dl
Helmelk
-
15
dl
Vann
-
2
terninger
Grønnsaksbuljong
-
2
bunter
Asparges
-
0,5
stk
Sitron
-
Salt og pepper
Salat
-
Toppene fra aspargesen
-
1
pakke
Sukkererter
-
1
neve
frisk basilikum
-
0,5
skall
av en halv sitron
Slik gjør du
-
Varm smør i en stor kjele. Hakk sjalottløk og stangselleri i mindre biter. Surr det mykt i smøret. Ha i fløte, melk og vann. Smuldre i buljong. la det koke opp pa° middels varme. Skrell asparges og del dem i mindre biter. Ta vare pa° toppene til pynt. Ha aspargesbitene i gryten og la dem koke sammen med suppen i ca. 10 min.
na°r grønnsakene er myke, kjører du suppen glatt med stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
-
Kok aspargestoppene i 1 min og skyll med iskaldt vann. Strimle sukkererter og bland dem sammen med basilikum og aspargestopper. Tilsett gjerne litt revet sitronskall for mer smak.
Hell suppen i dype ska°ler og topp med sukkererter, basilikum og aspargestopper.