Ingredienser
Aspargessuppe
-
1,5
bunt
Asparges
ca. 500 g
-
4
stk
Sjalottløk
-
2
ss
Olje
-
1
dl
Hvitvin (m/u alkohol)
-
2
dl
Fløte
-
2
dl
Creme fraiche
-
6
dl
buljong
6 dl vann og 1 terning
-
Salt
-
Pepper
Slik gjør du
-
Kok 4 asparges i 2 min. Hell av vannet og legg dem til side.
Skrell resten av aspargesene og kutt dem i 2 cm store biter.
Skrell og hakk løk og la den surre i olje til den er myk. Hell over vin og buljong, la det koke opp.
Tilsett fløte, crème fraîche og aspargesbiter. La det småkoke i 5 min og kjør suppen glatt med
stavmikser.
-
Smak til med salt og pepper. Skjær de 4 hele aspargesene du har lagt til side på langs i tynne skiver og pynt suppen med dem og frisk dill.