Ingredienser
Persillerotsuppe
-
600
g
Persillerot
-
1
Gul løk
-
2
fedd
Hvitløk
-
Olivenolje til steking
-
4
dl
Melk
-
7
dl
Vann
-
0,5
Saften fra sitron
-
Salt
-
Pepper
Kyllingboller med urter
-
400
g
Kyllingkjøttdeig
-
0,5
Løk
-
1
fedd
Hvitløk
-
100
g
Philadelphia
-
1
ss
red curry paste
-
2
dl
Hakkede friske urter
Slik gjør du
-
Start med å skrelle og skjær persillerot i mindre biter (hvis skallet er tynt og lyst holder det å bare skrubbe dem med en rotbørste). Skrell løk og hvitløk og skjær i skiver. Fres persillerot sammen med løk og hvitløk i litt olje. Hell over melk, vann og sitronsaft. Kok sakte til det er blitt mykt, i ca 15-20 minutter. Bland suppen til den blir glatt og skummete, bruk gjerne stavmikser rett i kasserollen. Smak til med litt pepper og salt.
-
For å lage kyllingbollene starter du med å rive gul løk og hvitløk på rivjern. Bland sammen ingrediensene til farsen og tilpass etter egen smak med urter, salt og pepper. Form til små boller (dess mindre bollene er, jo fortere vil de bli gjennomkokt). La kjøttbollene koke sakte i ca 8 - 10 minutter i suppen, de flyter opp når de er ferdige. Det er viktig at de er helt gjennomkokt og ikke rå.
Server suppen i en skål med litt friske urter på toppen.