Ingredienser
Persillerotsuppe
-
600
g
Persillerot
-
1
Gul løk
-
2
fedd
Hvitløk
-
Olivenolje til steking
-
4
dl
Melk
-
7
dl
Vann
-
0,5
Saften fra sitron
-
Salt
-
Pepper
Kyllingboller med urter
-
400
g
Kyllingkjøttdeig
-
0,5
Løk
-
1
fedd
Hvitløk
-
100
g
Philadelphia
-
1
ss
red curry paste
-
2
dl
Hakkede friske urter
Slik gjør du
-
Persillerotsuppe
Skrell og skjær persillerot i mindre biter (hvis skallet er tynt og lyst holder det å bare skrubbe dem med en rotbørste). Skrell løk og hvitløk og skjær i skiver. Fres persillerot sammen med løk og hvitløk i litt olje. Hell over melk, vann og sitronsaft. Kok sakte til det er blitt mykt, i ca 15-20 minutter.
Bland suppen til den blir glatt og skummete, bruk gjerne stavmikser rett i kasserollen. Smak til med litt pepper og salt.
-
Kyllingboller med urter
Riv gul løk og hvitløk på rivjern. Bland sammen ingrediensene til farsen og smak til med urter, salt og pepper. Form til små boller. La kjøttbollene koke sakte i 4–5 minutter i suppen, de flyter opp når de er ferdige.