Skreisuppe

Denne skreisuppen er perfekt for kalde dager – enkel å lage og full av spennende smaker.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 800 g skreifilet i terninger
  • 2 stk sjalottløk
  • 60 g smør
  • 60 g hvetemel
  • 8 dl fiskebuljong
  • 300 g creme fraiche
  • 0,5 stk sitron (saften)
  • 1 ts balsamicoeddik
  • 40 stk rensede reker
  • 0,5 potte persille
  • 0,5 potte dill
  • pepper
  • salt

Slik gjør du

  1. Finhakk sjalottløk. Kutt skreien i passe store biter. Grovhakk persille og dill.
  2. Smelt smør i en kasserolle på middels varme. Stek sjalottløken til den er myk og blank. Rør inn melet og spe gradvis med fiskekraft mens du rører godt. Kok opp og la småkoke i 5 minutter.
  3. Rør inn crème fraîche og kok opp igjen. Smak til med salt, pepper, balsamicoeddik og sitronsaft.
  4. Ha i skreibitene og la dem trekke i suppen i 3–4 minutter, til de er ferdige. Rett før servering tilsettes rekene.
  5. Øs suppen opp i skåler og topp med hakket persille og dill.