Gulrotsuppe med rå ingefær og avokado

Ingredienser

Gulrotsuppe med rå ingefær og avokado

  • 4 stk gulrøtter
  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,3 ts malt cayennepepper
  • 1 stk appelsin
  • 1 stk lime
  • 4 cm skrelt, fersk ingefær
  • 6 stk cherrytomater
  • salt
  • kvernet, sort pepper

Garnityr

  • 1 stk avokado
  • 1 ss valmuefrø

Slik gjør du

  1. Skrell gulrøtter, gul løk og hvitløk. Skjær alt i skiver og legg i en kasserolle.
  2. Ha i olivenolje og cayennepepper. Hell i vann så det dekker grønnsakene. Kok opp og la det småkoke til løk og gulrøtter er myke.
  3. Press i saften fra 1 appelsin og 1 lime. Ha i ingefær i tynne skiver og hele cherrytomater. Bruk en stavmikser eller blender og kjør til en jevn suppe. Smak til med salt og pepper.
  4. Server i dype skåler. Del avokado i skiver og legg i hver skål. Dryss over valmuefrø og server.