Ingredienser
Gulrotsuppe med rå ingefær og avokado
-
4
stk
gulrøtter
-
1
stk
gul løk
-
2
fedd
hvitløk
-
0,5
dl
olivenolje
-
0,3
ts
malt cayennepepper
-
1
stk
appelsin
-
1
stk
lime
-
4
cm
skrelt, fersk ingefær
-
6
stk
cherrytomater
-
salt
-
kvernet, sort pepper
Garnityr
-
1
stk
avokado
-
1
ss
valmuefrø
Slik gjør du
-
Skrell gulrøtter, gul løk og hvitløk. Skjær alt i skiver og legg i en kasserolle.
-
Ha i olivenolje og cayennepepper. Hell i vann så det dekker grønnsakene. Kok opp og la det småkoke til løk og gulrøtter er myke.
-
Press i saften fra 1 appelsin og 1 lime. Ha i ingefær i tynne skiver og hele cherrytomater. Bruk en stavmikser eller blender og kjør til en jevn suppe. Smak til med salt og pepper.
-
Server i dype skåler. Del avokado i skiver og legg i hver skål. Dryss over valmuefrø og server.