Ingredienser
-
1
stk
høne
-
1,5
liter
Vann
cirka
-
3
stk
Laurbærblader
-
1
stk
Gul løk
-
4
stilker
Stangselleri
-
1
liten
Sellerirot
-
5
dl
Hvit sausbase
-
2
ss
Dijonsennep
-
1
stk
Sitron
saften
-
1
ss
Tørket estragon
-
1
potte
Persille
Slik gjør du
-
Del opp hønen på midten og ha den i en stor kasserolle. Fyll opp med vann. Tilsett laurbærbladene og la det koke opp. la det småkoke i ca. 1,5 time, eller til den tykkeste delen er ca. 82 grader.
-
Del gul løk, stangselleri og sellerirot i mindre skiver. Når det er ca. 15 min igjen av koketiden har du grønnsakene i kasserollen.
-
Sil av kraften fra hønen. Ha 5 dl av kraften i en ny kasserolle sammen med hvit saus, dijonsennep, sitronsaft og estragon. La alt koke opp. Del opp kjøttet fra fuglen i mindre biter. Fordel de kokte grønnsakene i fire dype boller. Hell over suppen og avslutt med hønsekjøtt og masse deilig hakket persille.