Hønsesuppe med persille, sellerirot og sennep

Du kan fryse ned resten av hønsekraften og bruke den en annen gang. For hvit saus, søk etter «oppskrift på hvit saus» i søkefeltet øverst på siden.

Ingredienser

  • 1 stk høne
  • 1,5 liter Vann cirka
  • 3 stk Laurbærblader
  • 1 stk Gul løk
  • 4 stilker Stangselleri
  • 1 liten Sellerirot
  • 5 dl Hvit sausbase
  • 2 ss Dijonsennep
  • 1 stk Sitron saften
  • 1 ss Tørket estragon
  • 1 potte Persille

Slik gjør du

  1. Del opp hønen på midten og ha den i en stor kasserolle. Fyll opp med vann. Tilsett laurbærbladene og la det koke opp. la det småkoke i ca. 1,5 time, eller til den tykkeste delen er ca. 82 grader.
  2. Del gul løk, stangselleri og sellerirot i mindre skiver. Når det er ca. 15 min igjen av koketiden har du grønnsakene i kasserollen.
  3. Sil av kraften fra hønen. Ha 5 dl av kraften i en ny kasserolle sammen med hvit saus, dijonsennep, sitronsaft og estragon. La alt koke opp. Del opp kjøttet fra fuglen i mindre biter. Fordel de kokte grønnsakene i fire dype boller. Hell over suppen og avslutt med hønsekjøtt og masse deilig hakket persille.