Kald tomatsuppe med ristet foccacia

Passer godt til en varm sommerdag! (kan også serveres varm)

20-40 min
Middels
Kald tomatsuppe med ristet foccacia

Slik gjør du

    1. 1
      Skjær tomatene og fjern stilken. Knus hvitløks- feddene og skrell dem, skrell sjalottløken og grovhakk denne.
    2. 2
      Legg tomater, hvitløk og løk i en kjele. Hell over olivenolje, de knuste tomatene, sitronsaft og vann. Kok i ca. 20 minutter. Bland massen jevn med en stavmikser, salt og pepre. Ikke glem en liten teskje sukker (det gjør suppen rundere i smaken). La suppen avkjøles i kjøleskapet.
    3. 3
      Skjær brødet i tykke skiver. Drypp skivene med olivenolje og grill dem gyllenbrune på grillen eller i ovnen. Ta dem ut og gni overflaten med stekte hvitløks-fedd og smør med kremost.
    4. 4
      Server suppen kald eller varm som en sommer- lunsj, med foccacia i eller ved siden av suppen.