Kokosduftende gulrot- og ingefærsuppe med urtescones

I supper kan du nesten putte alt. Noen har til og med forsøkt å koke suppe på en spiker! For det er det med supper. Du kan lage verdens billigste og velsmakende budsjettsuppe, restesuppe og vegtarsuppe. Du kan lage den fort - eller veldig langsomt.

Ingredienser

Gulrot- og ingefærsuppe

  • 5 stk gulrøtter, middels store
  • 1 stk purreløk
  • 2 stk hvitløker, skrelte
  • 2 cm ingefær
  • 1 ts gurkemeie
  • 3 dl vann eller mer (vannet skal akkurat dekke gulrøttene)
  • 1 boks kokosmelk
  • salt
  • pepper
  • sitronsaft til smakesetting

Urtescones

  • 50 g smør
  • 3 dl hvetemel
  • 1,5 dl havregryn
  • 2,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 2 dl melk eller yoghurt
  • 2 ss urter
  • 1 stk sitron, revet skall

Slik gjør du

  1. Gulrot- og ingefærsuppe Skrell gulrøtter og kutt dem i biter. Grovhakk purreløk og knus hvitløk. Hakk, skjær eller riv ingefær. Surr gulrøtter, purreløk, hvitløk, ingefær og gurkemeie i litt olivenolje i en romslig kasserolle. Tøm på vann og kokosmelk. La det hele koke til det er mykt. Ca. 20 minutter. Bland suppen glatt i blender eller med stavmikser. Hvis du vil sile den etterpå for å gjøre den superglatt går dette også bra - det er opp til deg! Smak til suppen med salt og pepper og litt sitronsaft. Server den sammen med varme urtescones.
  2. Urtescones Sett ovnen på 225 grader. Bland alle ingredienser til scones i en kjøkkenmaskin eller for hånd. Legg 2-3 deigbiter på et bakepapir med en plate under. Trykk dem flate med melete hender og lag et kryss i hver bit med en kniv. Stek i ca. 15 minutter. Spis dem varme til suppen med en gang.