Ingredienser
Gulrot- og ingefærsuppe
-
5
stk
gulrøtter, middels store
-
1
stk
purreløk
-
2
stk
hvitløker, skrelte
-
2
cm
ingefær
-
1
ts
gurkemeie
-
3
dl
vann eller mer
(vannet skal akkurat dekke gulrøttene)
-
1
boks
kokosmelk
-
salt
-
pepper
-
sitronsaft til smakesetting
Urtescones
-
50
g
smør
-
3
dl
hvetemel
-
1,5
dl
havregryn
-
2,5
ts
bakepulver
-
0,5
ts
salt
-
2
dl
melk eller yoghurt
-
2
ss
urter
-
1
stk
sitron, revet skall
Slik gjør du
-
Gulrot- og ingefærsuppe
Skrell gulrøtter og kutt dem i biter. Grovhakk purreløk og knus hvitløk. Hakk, skjær eller riv ingefær. Surr gulrøtter, purreløk, hvitløk, ingefær og gurkemeie i litt olivenolje i en romslig kasserolle. Tøm på vann og kokosmelk. La det hele koke til det er mykt. Ca. 20 minutter. Bland suppen glatt i blender eller med stavmikser. Hvis du vil sile den etterpå for å gjøre den superglatt går dette også bra - det er opp til deg! Smak til suppen med salt og pepper og litt sitronsaft.
Server den sammen med varme urtescones.
-
Urtescones
Sett ovnen på 225 grader.
Bland alle ingredienser til scones i en kjøkkenmaskin eller for hånd. Legg 2-3 deigbiter på et bakepapir med en plate under. Trykk dem flate med melete hender og lag et kryss i hver bit med en kniv. Stek i ca. 15 minutter. Spis dem varme til suppen med en gang.