Linsesuppe

Rød linsesuppe slenger du sammen på noen få minutter. Det smaker fantastisk, er sunt, billig og mettende.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 1 stk rød løk
  • 4 stk mellomstore gulrøtter
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss raps- eller olivenolje
  • 2 pk hakkede tomater (800 g)
  • 1 halvliter grønnsaksbuljong
  • 1 pk hermetiske linser (380 g)
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Hakk løk og hvitløk, skrell og del gulrøtter i små biter og la det surre på middels varme til det er blankt og mykt.
  2. Tilsett tomater, vann og buljong og la det småkoke i 10-15 minutter før du kjører suppen glatt med en stavmikser.
  3. Skyll linsene og tilsett disse før du varmer opp og smaker til med salt og pepper.
  4. Server suppen rykende varm med en klatt Kesam og gjerne med godt grovt brød ved siden av.