Ingredienser
-
350
g
Poteter
-
3
fedd
Hvitløk
-
1,5
l
Vann
-
1
ss
Olivenolje
-
1,5
ts
Salt
-
200
g
Frosne erter
-
0,5
Sitronsaft
-
Pepper
-
4
Bløtkokte egg (jeg bruker å koke dem i 6 minutter)
-
1
bunt
Basilikum
Slik gjør du
-
Skrell poteter og del dem i grove biter. Fres potetene sammen med knuste hvitløkfedd i en kasserolle med olivenolje. Slå over vann og tilsett salt. La det hele småkoke i ca. 15 minutter til potetene er myke. Tin i mellomtiden erter.
-
Bland suppen med tinede erter i en blender til den er glatt og lysegrønn. Smak til med presset sitronsaft og sort pepper. Server med en gang.
-
Server suppen med lunkne nykokte halve egg, og dryss noen basilikumblader over før servering.