Potet- og sellerisuppe med bacon og persille

Denne smakfulle suppen med potet og selleri får ekstra dybde fra sprøstekt bacon og frisk persille.

Ingredienser

Suppe

  • 0,5 stk sellerirot
  • 2 stilker stangselleri
  • 300 g poteter
  • 0,5 stk purreløk
  • 2 pakker bacon
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts cumin
  • 1 dl persille
  • 1 boks hvite bønner
  • 8 dl vann

Lokk

  • 1 pakke butterdeigark
  • 1 stk egg
  • 1 pakke rømme
  • salt
  • sort pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 grader. Skrell og skjær poteter, selleri og purre i grove terninger. Skjær baconet i strimler.
  2. Stek bacon, poteter og grønnsaker, og tilsett krydder. Hell på vann og la det hele koke opp. Kok i ca. 15-20 minutter. Tilsett bønner og persille, og smak til med salt og pepper.
  3. Fordel suppen på fire ildfaste skåler og skjær til fire butterdeigark som legges som lokk over suppen. Klem deigen rundt kantene og pensle med vispet egg, salt og pepper. Stek i ovnen til butterdeigen er hevet, sprø og gyllenbrun. Ha rømmen på siden ved servering.