Selleri og persillerotsuppe med skrei og reker

En fyldig og smakfull suppe med skrei og reker.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 400 g skrei i terninger
  • 3 stk store persillerøtter eller pastinakker
  • 0,5 stk sellerirot
  • 3 dl kremfløte
  • 6 dl grønnsaksvann fra kokingen
  • 40 stk rensede reker
  • 1 bunt grovhakket persille
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær persillerot/pastinakk og sellerirot i terninger. Kok grønnsakene i en stor kjele med rikelig vann til de blir møre, ca. 15 minutter. Sil av kokevannet, men ta vare på 6 dl til suppen.
  2. Tilsett fløte i kjelen med de kokte grønnsakene. Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt og jevn. Smak til med salt og pepper.
  3. Skjær torsken i mindre biter og ha den i den varme suppen. La fisken trekke i 3–4 minutter til den flaker seg lett.
  4. Fordel reker og grovhakket persille i suppeskåler. Hell over den varme suppen og server med grovt brød.