Ingredienser
Dette trenger du
-
400
g
skrei i terninger
-
3
stk
store persillerøtter eller pastinakker
-
0,5
stk
sellerirot
-
3
dl
kremfløte
-
6
dl
grønnsaksvann fra kokingen
-
40
stk
rensede reker
-
1
bunt
grovhakket persille
-
salt og pepper
Slik gjør du
-
Skrell og skjær persillerot/pastinakk og sellerirot i terninger. Kok grønnsakene i en stor kjele med rikelig vann til de blir møre, ca. 15 minutter. Sil av kokevannet, men ta vare på 6 dl til suppen.
-
Tilsett fløte i kjelen med de kokte grønnsakene. Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt og jevn. Smak til med salt og pepper.
-
Skjær torsken i mindre biter og ha den i den varme suppen. La fisken trekke i 3–4 minutter til den flaker seg lett.
-
Fordel reker og grovhakket persille i suppeskåler. Hell over den varme suppen og server med grovt brød.