-
Skrell og kutt sellerirot, spar en liten bit til senere. Finhakk løk og hvitløk. Ha sellerirot, løk og hvitløk i en kasserolle. Tilsett kokosmelk, vann og olivenolje. Kok opp og la det småkoke til selleriroten er myk. Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre suppen helt jevn.
-
Skjær laksen i 2 x 2 cm terninger slik at de blir jevnstore. Skrell og finhakk ingefær. Riv den resterende selleriroten på et rivjern. Ha ingefær og revet sellerirot over fisken. Klipp dill og strø over. Press over limesaft, drypp på litt olivenolje og smak til med salt og pepper. Vend forsiktig inn og la stå i ca. 10 minutter.
-
Legg laksen i den varme suppen 2-3 minutter før servering, slik at den blir gjennomvarm. Server straks, gjerne med litt ekstra dill og en skvett limesaft på toppen.