Ingredienser
Sellerisuppe med laks og ingefær
-
1
stk
sellerirot
(Ca 800 g)
-
1
stk
gul løk
-
2
fedd
hvitløk
-
1
boks
kokosmelk
-
8
dl
vann
-
0,5
dl
olivenolje
-
600
g
fersk laksefilet
(Hel bit)
-
5
cm
fersk ingefær
-
litt sellerirot som blir til overs
-
2
stk
lime, saften
-
3
ss
olivenolje
-
salt
-
1
kvernet pepper
-
1
neve
dill
Slik gjør du
-
Skrell og hakk sellerirot i fine biter. Spar en liten bit som er lett å rive på rivjernet. Skrell og kutt løk og hvitløk. Legg sellerirot, løk og hvitløk i en kasserolle. Hell i kokosmelk, vann og olivenolje. Kok opp og la småkoke til selleriroten er myk. Miks med en stavmikser eller blender til suppen er jevn og har en fin, skummet konsistens.
-
Skjær laks i ca 2 x 2 cm terninger, (prøv å få bitene omtrent like store). Skrell ingefær og hakk i fine biter. Riv resten av selleriroten på den grove siden av et rivjern. Legg ingefær og selleri på fisken. Klipp dill og strø over. Press limesaft over og bland inn olivenolje. Smak til med salt og pepper. Rør litt i fisken og la det stå i ca 10 minutter. Legg laksen i suppen 2-3 minutter før servering.