Søtpotetsuppe med cumin og lime

Passer til laks, torsk, kylling og svin

20-40 min
Middels
Søtpotetsuppe med cumin og lime

Slik gjør du

    1. 1
      Skrell søtpotetene og kutt dem opp i grove biter. Rens løken og skjær den i båter. Finhakk
      hvitløken.
    2. 2
      Varm opp olje i en stor kasserolle. Stek søtpotet, løk og hvitløk til det har fått litt farge
      og løken har myknet.
    3. 3
      Finhakk en 1/2 rød chili og tilsett sammen med smør. Stek i ett minutt. Slå over 1 boks kokosmelk og 4 dl
      vann.
    4. 4
      Tilsett buljong og cumin og rasp ingefæren grovt i. Kok opp og la det småkoke til søtpotetene
      er møre.
    5. 5
      Kjør suppen glatt med stavmikser. Smak til med salt, pepper og limesaft. Pynt suppen med finhakket vårløk og koriander.
    6. 6
      Smaker godt med ristede sesamfrø og en klatt yoghurt.