Søtpotetsuppe med cumin og lime
Passer til laks, torsk, kylling og svin
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Skrell søtpotetene og kutt dem opp i grove biter. Rens løken og skjær den i båter. Finhakk
hvitløken. - 2Varm opp olje i en stor kasserolle. Stek søtpotet, løk og hvitløk til det har fått litt farge
og løken har myknet. - 3Finhakk en 1/2 rød chili og tilsett sammen med smør. Stek i ett minutt. Slå over 1 boks kokosmelk og 4 dl
vann. - 4Tilsett buljong og cumin og rasp ingefæren grovt i. Kok opp og la det småkoke til søtpotetene
er møre. - 5Kjør suppen glatt med stavmikser. Smak til med salt, pepper og limesaft. Pynt suppen med finhakket vårløk og koriander.
- 6Smaker godt med ristede sesamfrø og en klatt yoghurt.
- 1