Tom Kha Gai kyllingsuppe

Tom Kha Gai er god og smakfull kyllingsuppe fra Thailand. Her er en rask og enkel variant av den populære thailandske retten.

20-40 min
Middels
Tom Kha Gai kyllingsuppe

Slik gjør du

    1. 1
      Skrell og finhakk løk og hvitløk. Fjern frøene
      fra chilien og skjær den i tynne strimler. Skrell
      det ytterste gule skallet av sitronen med en
      potetskreller og skjær i fine strimler. Finhakk
      ingefæren.
      Skrell og finhakk løk og hvitløk. Fjern frøene
fra chilien og skjær den i tynne strimler. Skrell
det ytterste gule skallet av sitronen med en
potetskreller og skjær i fine strimler. Finhakk
ingefæren.
    2. 2
      Skjær kyllingfiletene i grove strimler.
      Hell olje i en stor kasserolle og legg i løk,
      hvitløk, ansjoser, ingefær, chili og sitronskall.
      Fres alt sammen i 2 minutter til løken har
      myknet.
      Skjær kyllingfiletene i grove strimler.
Hell olje i en stor kasserolle og legg i løk,
hvitløk, ansjoser, ingefær, chili og sitronskall.
Fres alt sammen i 2 minutter til løken har
myknet.
    3. 3
      Tilsett kokosmelk, vann, limesaft og salt og
      kok opp. La det småkoke i 5 minutter.
      Legg i kyllingen. Kok opp suppen igjen, og la
      det småkoke i ca. 10 minutter.
      Tilsett kokosmelk, vann, limesaft og salt og
kok opp. La det småkoke i 5 minutter.
Legg i kyllingen. Kok opp suppen igjen, og la
det småkoke i ca. 10 minutter.
    4. 4
      Strø hakket koriander over den varme
      suppen. Server umiddelbart i suppeskåler.