Tom Kha Gai kyllingsuppe
Tom Kha Gai er god og smakfull kyllingsuppe fra Thailand. Her er en rask og enkel variant av den populære thailandske retten.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Skrell og finhakk løk og hvitløk. Fjern frøene
fra chilien og skjær den i tynne strimler. Skrell
det ytterste gule skallet av sitronen med en
potetskreller og skjær i fine strimler. Finhakk
ingefæren. - 2Skjær kyllingfiletene i grove strimler.
Hell olje i en stor kasserolle og legg i løk,
hvitløk, ansjoser, ingefær, chili og sitronskall.
Fres alt sammen i 2 minutter til løken har
myknet. - 3Tilsett kokosmelk, vann, limesaft og salt og
kok opp. La det småkoke i 5 minutter.
Legg i kyllingen. Kok opp suppen igjen, og la
det småkoke i ca. 10 minutter. - 4Strø hakket koriander over den varme
suppen. Server umiddelbart i suppeskåler.
- 1