-
Del opp blomkålen i mindre buketter og stilken i terninger. Kok den i en stor kjele sammen med buljongterningene til blomkålen til så vidt er mør og du lett kan stikke en spiss kniv gjennom den. Spar på kokevannet.
-
Varm oljen i en stekepanne på middels til høy varme. Stek spekeskinken til den er sprø. Løft den forsiktig ut av pannen, la så mye som mulig av oljen være igjen og legg skinken på et tørkepapir.
-
Reduser varmen til middels høy og legg i grovhakket løk, finhakket hvitløk og laurbærblader. Stek blandingen til løken er myk. Skrap løkmiksen og oljen over i kjelen med blomkål og tilsett eplejuice og fløte.
-
Hell i 1.5 l kokt vann, inkludert kokevannet fra blomkålen. Gi det et oppkok og la det putre i noen minutter før du fjerner laurbærbladene og kjører resten sammen til en silkemyk suppe med en stavmikser. Smak den til med salt og pepper.
-
Topp suppen med sprøstekt spekeskinke, noen dråper olivenolje og finhakket timian og server med ferskt brød til.