Enkel minestrone med laks

Varmende suppe inspirert av det italienske kjøkken.

Ingredienser

  • 250 g laks
  • 300 g gulrøtter
  • 1 stk gul løk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts oregano
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 pk hakkede tomater
  • 1 ts sriracha
  • 6 d vann
  • 200 g spaghettini
  • salt og pepper
  • 1 st sitron

Slik gjør du

  1. Skjær fisken i biter. Press over litt sitron. Ha på salt og pepper.
  2. Rasp gulrøttene, løken og hvitløken. Fres det i olje og litt smør. Ha i alt krydderet og la det frese noen minutter. Hell over hakkede tomater, sriracha og vann. La det koke opp og ha i pastaen.
  3. Ha i laksen etter halve pasta-koketiden (se anvisning på pakken). Sett på lokket igjen og la det putre til pastaen er klar. Smak til med salt og pepper.
  4. Avslutt med å rive litt sitronskall over suppen samt noen dråper olivenolje. Server med brød.