Grønnkålsuppe med curry og søtpotet

Denne oppskriften løfter suppemiddagen til nye høyder.

20-40 min
Middels
Grønnkålsuppe med curry og søtpotet
Tips!

Server gjerne toppet med grovhakkede cashewnøtter.

Slik gjør du

    1. 1
      Finhakk løk og hvitløk. Skrell ingefæren med en skje og finhakk den.
    2. 2
      Varm opp oljen over middels varme i en stor kjele. Legg i løken og stek den myk, men uten at den får farge. Tilsett hvitløk, ingefær og stek blandingen i 1 minutt.
    3. 3
      Hell i peanøttsmør, red curry paste, gurkemeie, cumin, buljong rørt ut i kokende vann, kokosmelk og honning. Gi blandingen et oppkok.
    4. 4
      Skrell søtpoteten og skjær den i små terninger. Legg terningene i suppen og la den småkoke til bitene er møre.
    5. 5
      Skyll og tilsett kikertene og grønnkålen. Etter 2-3 minutter smaker du til med limesaft
      og salt.
    6. 6
      Server gjerne sammen med ris eller naanbrød.