Grønnkålsuppe med curry og søtpotet
Denne oppskriften løfter suppemiddagen til nye høyder.
20-40 min
MiddelsTips!
Server gjerne toppet med grovhakkede cashewnøtter.
Slik gjør du
- 1Finhakk løk og hvitløk. Skrell ingefæren med en skje og finhakk den.
- 2Varm opp oljen over middels varme i en stor kjele. Legg i løken og stek den myk, men uten at den får farge. Tilsett hvitløk, ingefær og stek blandingen i 1 minutt.
- 3Hell i peanøttsmør, red curry paste, gurkemeie, cumin, buljong rørt ut i kokende vann, kokosmelk og honning. Gi blandingen et oppkok.
- 4Skrell søtpoteten og skjær den i små terninger. Legg terningene i suppen og la den småkoke til bitene er møre.
- 5Skyll og tilsett kikertene og grønnkålen. Etter 2-3 minutter smaker du til med limesaft
og salt. - 6Server gjerne sammen med ris eller naanbrød.
- 1