Kald tomatsuppe med ristet foccacia
Passer godt til en varm sommerdag! (kan også serveres varm)
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Tomatsuppe
- Skjær tomatene og fjern stilken. Knus hvitløks- feddene og skrell dem, skrell sjalottløken og grovhakk denne.
- Legg tomater, hvitløk og løk i en kjele. Hell over olivenolje, de knuste tomatene, sitronsaft og vann. Kok i ca. 20 minutter. Bland massen jevn med en stavmikser, salt og pepre. Ikke glem en liten teskje sukker (det gjør suppen rundere i smaken). La suppen avkjøles i kjøleskapet.
- Skjær brødet i tykke skiver. Drypp skivene med olivenolje og grill dem gyllenbrune på grillen eller i ovnen. Ta dem ut og gni overflaten med stekte hvitløks-fedd og smør med kremost.
- Server suppen kald eller varm som en sommer- lunsj, med foccacia i eller ved siden av suppen.