Minestronesuppe med kjøttboller

Lag hjemmelaget suppe til middag.

20 min
Middels
Minestronesuppe med kjøttboller
Tips!

Topp suppen med en pistou. Kjør sammen en god neve frisk basilikum og 2 fedd hvitløk i en foodprosessor. Rør inn 1 dl olje, skallet fra sitronen du brukte i suppen (finrevet), en liten neve finrevet Grana Padano og en god klype salt.

Slik gjør du

    1. 1
      Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
    2. 2
      Hakk løken og hvitløken fint. Skjær gulrøttene i små terninger på ca. 1 cm, squashen i terninger på ca. 2 cm og sellerien i tynne skiver.
    3. 3
      Stek kjøttbollene i 2 ss olje i en tykkbunnet kjele på middels varme til de nesten er gjennomstekt og legg til side. Stek løk, selleri og gulrøtter til de har myknet litt. Tilsett mer olje ved behov.
    4. 4
      Krydre med en klype salt og pepper, tilsett hvitløk og tomatpurè og stek det i et par minutter til. Hell over tomatene og buljongen rørt ut i vannet, oregano, timian, laurbærblad og squash og la det putre i 5 minutter.
    5. 5
      Tilsett kjøttbollene og bønnene (skylt) og la det putre i 5 minutter til. Fjern laurbærbladene, klem over sitronsaften og smak til med salt og pepper. Vend inn pastaen og server toppet med grovhakket basilikum og revet Grana Padano.