Minestronesuppe med kjøttboller
Lag hjemmelaget suppe til middag.
20 min
MiddelsTips!
Topp suppen med en pistou. Kjør sammen en god neve frisk basilikum og 2 fedd hvitløk i en foodprosessor. Rør inn 1 dl olje, skallet fra sitronen du brukte i suppen (finrevet), en liten neve finrevet Grana Padano og en god klype salt.
Slik gjør du
- 1Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
- 2Hakk løken og hvitløken fint. Skjær gulrøttene i små terninger på ca. 1 cm, squashen i terninger på ca. 2 cm og sellerien i tynne skiver.
- 3Stek kjøttbollene i 2 ss olje i en tykkbunnet kjele på middels varme til de nesten er gjennomstekt og legg til side. Stek løk, selleri og gulrøtter til de har myknet litt. Tilsett mer olje ved behov.
- 4Krydre med en klype salt og pepper, tilsett hvitløk og tomatpurè og stek det i et par minutter til. Hell over tomatene og buljongen rørt ut i vannet, oregano, timian, laurbærblad og squash og la det putre i 5 minutter.
- 5Tilsett kjøttbollene og bønnene (skylt) og la det putre i 5 minutter til. Fjern laurbærbladene, klem over sitronsaften og smak til med salt og pepper. Vend inn pastaen og server toppet med grovhakket basilikum og revet Grana Padano.
- 1