Pastinakk- og ingefærsuppe
Denne suppen med sprø pastinakkchips vil garantert falle i smak.
Slik gjør du
-
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og skjær pastinakken i 1 cm tykke skiver. Skrell og del poteten i terninger. Skrell og finhakk ingefæren. Rist mandlene gylne i en tørr stekepanne.
-
Varm olivenolje og smør i en kjele over middels varme. La løken surre i 2-3 minutter til den er myk. Ha i hvitløken, ingefæren og krydderet og rør i et par minutter. Ha i pastinakk og potet og rør godt. Hell over vannet og legg i buljongterningene. La det koke i 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
-
Ta suppen av platen og kjør den til en puré med en stavmikser. Rør inn melken. Spe på med vann hvis suppen er for tykk.
-
Server suppen i skåler og topp med yoghurt, mandler, litt sort pepper og evt. pastinakkchips.