Rødbetsuppe med chèvrekrem og mynteblader
Denne retten løfter suppemiddagen til nye høyder.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Rødbetsuppe med chèvrekrem og mynteblader
- Hakk løken og hvitløken. Skrell og skjær rødbetene og potetene i terninger. Riv eplet grovt med et rivjern. Rist hasselnøttene i en tørr stekepanne.
- Ha smøret i en kjele og surr løken og hvitløken på svak varme til det blir gyllent. Ha i rotgrønnsakene, revet eple og krydderet og la det steke i 2-3 minutter.
- Tilsett halvparten av vannet og buljongterningene og la det koke på middels varm til rotgrønnsakene er møre. Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt. Hell i resten av vannet og kjør stavmikseren litt til. Smak til med limesaft, salt og pepper.
- Bland crème fraìche og chèvre til en myk blanding med stavmikseren. Server suppen i porsjonsskåler. Legg en klatt chèvrekrem i hver skål og dryss over hakkede mynteblader og hakkede, ristende hasselnøtter.