Rødbetsuppe med chèvrekrem og mynteblader

Denne retten løfter suppemiddagen til nye høyder.

20-40 min
Middels
Rødbetsuppe med chèvrekrem og mynteblader

Slik gjør du

    1. 1
      Hakk løken og hvitløken. Skrell og skjær rødbetene og potetene i terninger. Riv eplet grovt med et rivjern. Rist hasselnøttene i en tørr stekepanne.
    2. 2
      Ha smøret i en kjele og surr løken og hvitløken på svak varme til det blir gyllent. Ha i rotgrønnsakene, revet eple og krydderet og la det steke i 2-3 minutter.
    3. 3
      Tilsett halvparten av vannet og buljongterningene og la det koke på middels varm til rotgrønnsakene er møre. Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt. Hell i resten av vannet og kjør stavmikseren litt til. Smak til med limesaft, salt og pepper.
    4. 4
      Bland crème fraìche og chèvre til en myk blanding med stavmikseren. Server suppen i porsjonsskåler. Legg en klatt chèvrekrem i hver skål og dryss over hakkede mynteblader og hakkede, ristende hasselnøtter.