Sellerirotsuppe

Sellerirotsuppe passer perfekt på litt kalde høstdager.

20-40 min
Middels
Sellerirotsuppe

Slik gjør du

  1. Sellerirotsuppe

    1. 1
      Snitt purren i fine skiver, skyll dem godt og la dem renne av seg.
    2. 2
      Varm margarin over middels varme i en stor kjele, tilsett purren og la den steke til den er helt myk, men uten ekstra farge.
    3. 3
      Skrell selleriroten og skjær den i grove terninger.
    4. 4
      Fjern kjernehusene og skjær eplene i grove biter. Ha dem i kjelen sammen med timianblader, bønner og buljong rørt ut i kokende vann.
    5. 5
      Gi suppen et oppkok og la den småputre til selleriroten er helt mør. Kjør den jevn i en blender eller med en stavmikser.
    6. 6
      Smak til med salt og pepper, og server toppet med hvitløk- og chiliolje, gjerne med godt brød til.
  2. Hvitløks- og chiliolje (kan sløyfes)

    1. 1
      Skjær chili og hvitløk i tynne skiver.
    2. 2
      Skjær tynne strimler av sitronskall med en potetskreller.
    3. 3
      Grovhakk valnøttene.
    4. 4
      Varm oljen over middels varme i en kjele. Tilsett chili, hvitløk, sitron og valnøtter, rør om underveis og la det steke i 4-5 minutter til hvitløken så vidt har blitt gyllen.
    5. 5
      Smak til med salt og avkjøl i en skål.