Ingredienser
Søtpotetsuppe med lime og peanøtter
-
2
stk
gule løk
-
2
ss
olivenolje
-
1
kg
søtpotet
-
1
"tommel"
ingefær, skrelt og hakket
-
1
l
vann
-
1
terning
grønnsaksbuljong
-
1
ss
soyasaus
-
1
ss
honning
-
1
ss
peanøttsmør
-
1
stk
lime, saft og skall
-
2
stk
sjarlottløk
-
1
2-3 ss peanøtter, hakkede
Slik gjør du
-
Skrell og finhakk løken. Stek den myk og gyllen i en kjele med olivenolje.
-
Skrell søtpotetene og skjær dem i biter på 1-2 cm. Skrell og finhakk ingefær. Ha søtpotetene og ingefæren i kjelen og rør rundt. Tilsett vann og en terning grønnsaksbuljong. La det koke i ca. 10 minutter til søtpotetene er møre.
-
Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt. Spe på med ekstra vann hvis den blir for tykk. Ha i soyasaus, honning og peanøttsmør og rør godt. Smak til med limesaft.
-
Skjær sjarlottløken i skiver og stek den sprø og gyllen. Server suppen toppet med stekt sjarlottløk, hakkede peanøtter og revet limeskall