Ingredienser
-
4
stilker
vårløk
-
1
pk
sukkererter
-
2
stk
gulrøtter
-
4
stilker
stangselleri
-
2
ss
olivenolje
-
1
pk
lårfilet av kylling
-
1
stk
gul løk
-
2
bokser
lett kokosmelk
-
2
terninger
hønsebuljong
-
1
dl
sesamfrø
-
1
lime
-
5
cm
stor bit ingefær
-
1
Koriander til servering
Slik gjør du
-
Finskjær vårløk og sukkererter. Bruk en ostehøvel eller mandolin og skjær strimler på langs av gulrot og stangselleri. Ha alle grønnsakene i en bolle med iskaldt vann. Dette vil gjøre de ekstra sprø, og få de til å krølle seg!
-
Kutt kyllingen og løken i tynne skiver. Varm olje i en stor gryte, og surr kyllingen i oljen til kjøttet får litt farge. Ha i løk, kokosmelk og hønsebuljong. La det koke opp og senk varmen.
-
I mellomtiden rister du sesamfrø i en tørr panne. Vask limen og rasp av skallet. Skrell ingefær og rasp den grovt. Ha limeskall, ingefær og saften av limen i suppen. Hell opp i dype skåler og server med sprø grønnsaker, ristede sesamfrø og frisk koriander på toppen!