Thai-inspirert kyllingsuppe

Med sprø grønnsaker og lårfilet av kylling.

Ingredienser

  • 4 stilker vårløk
  • 1 pk sukkererter
  • 2 stk gulrøtter
  • 4 stilker stangselleri
  • 2 ss olivenolje
  • 1 pk lårfilet av kylling
  • 1 stk gul løk
  • 2 bokser lett kokosmelk
  • 2 terninger hønsebuljong
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 lime
  • 5 cm stor bit ingefær
  • 1 Koriander til servering

Slik gjør du

  1. Finskjær vårløk og sukkererter. Bruk en ostehøvel eller mandolin og skjær strimler på langs av gulrot og stangselleri. Ha alle grønnsakene i en bolle med iskaldt vann. Dette vil gjøre de ekstra sprø, og få de til å krølle seg!
  2. Kutt kyllingen og løken i tynne skiver. Varm olje i en stor gryte, og surr kyllingen i oljen til kjøttet får litt farge. Ha i løk, kokosmelk og hønsebuljong. La det koke opp og senk varmen.
  3. I mellomtiden rister du sesamfrø i en tørr panne. Vask limen og rasp av skallet. Skrell ingefær og rasp den grovt. Ha limeskall, ingefær og saften av limen i suppen. Hell opp i dype skåler og server med sprø grønnsaker, ristede sesamfrø og frisk koriander på toppen!