Tomat-og paprikasuppe med spekeskinke

Smakfull og fargerik høstrett for store og små.

Ingredienser

  • 5 stk Tomat
  • 2 stk Paprika
  • 1 stk Løk
  • 1 fedd Hvitløk
  • 2 ss Olivenolje
  • 8 dl Grønnsaksbuljong
  • 150 gram Philadelphiaost
  • 1 ts Hvitvinseddik
  • 1 ts Timian
  • 120 gram Spekeskinke
  • 100 gram Jarlsberg
  • 1 stk Brød

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader. Del tomatene og paprikaene to. Fjern kjernehusene i paprikaene. Del løken i båter og skrell hvitløksfeddene. Legg alt sammen i en ildfast form. Drypp over olivenolje og bak grønnsakene i ovnen i 15-20 minutter.
  2. Kok opp grønnsaksbuljongen i en gryte. Ha i de ovnsbakte grønnsakene. Rør inn philadelphiaosten og kjør suppen glatt med en stavmikser. Ha i hvitvinseddik og timian og smak til med salt og pepper.
  3. Server med ost, brød og spekeskinke.