Grillet svinefilet med squashlinguine i valnøttpesto
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Grillet svinefilet
- Tørk av svinefileten. Gni den med revet sitronskall, olivenolje, salt og pepper.
- Grill fileten eller stek i ovn på 120 grader til 60-62 grader kjernetemperatur. La den hvile i ca 5 minutter.
- Når kjøttet har hvilt, skjær det i skiver og server med squash-linguine.
Squash-linguine
- Riv strimler av squash på en mandolin slik at de ligner «linguine» (flat spaghetti). Unngå midten av squashen der kjernene er.
- Ha i en bolle med en klype salt, en liten ss olivenolje og limejuice. Bland forsiktig uten at squashen går i stykker. La det marinere i ca 10 minutter.
Pesto
- Rist nøtter og pinjekjerner forsiktig i en stekepanne med en ts olivenolje til de er gyllenbrune.
- Finhakk alle tørre ingredienser i en mikser, tilsett olje i en tynn stråle til pestoen er passe tykk.
- Bland et par skjeer pesto forsiktig inn i squashen (man bestemmer selv hvor mye pesto man foretrekker), legg opp på fat og server til svinefileten.
- Server med friske cherrytomater.