Grillet svinefilet og risotto med grønne asparges og dill
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
Grillet svinefilet
- Tørk svinefileten med kjøkkenpapir, gni den lett inn med olivenolje, salt og pepper.
- Grill fileten på moderat til sterk varme til kjøttet har en kjernetemperatur på 60-62 grader (bruk steketermometer). Snu kjøttet et par ganger under stekingen. La det hvilke i ca 5 minutter før det skjæres opp.
- Surr løk og finhakket hvitløk mykt i olje i en gryte. Tilsett ris og la det surre videre til riskornene blir gjennomsiktige.
- Ha over sitronsaft og 1 dl vann eller buljong og la det koke nesten helt inn under omrøring. Fyll opp med varm væske og la det småkoke i 15 minutter.
- Tilsett asparges skåret i små biter. Kok i ytterligere 5 minutter. Vend inn revet parmesan, sitronskall og smak til med salt og pepper.
- Server kjøttet i tykke skiver med aspargesrisotto og pynt med hakket dill.