Grillet svinefilet og risotto med grønne asparges og dill

Grillet svinefilet og risotto med grønne asparges og dill

40-60 min
Middels

Slik gjør du

Grillet svinefilet

  1. Tørk svinefileten med kjøkkenpapir, gni den lett inn med olivenolje, salt og pepper.
  2. Grill fileten på moderat til sterk varme til kjøttet har en kjernetemperatur på 60-62 grader (bruk steketermometer). Snu kjøttet et par ganger under stekingen. La det hvilke i ca 5 minutter før det skjæres opp.
  3. Surr løk og finhakket hvitløk mykt i olje i en gryte. Tilsett ris og la det surre videre til riskornene blir gjennomsiktige.
  4. Ha over sitronsaft og 1 dl vann eller buljong og la det koke nesten helt inn under omrøring. Fyll opp med varm væske og la det småkoke i 15 minutter.
  5. Tilsett asparges skåret i små biter. Kok i ytterligere 5 minutter. Vend inn revet parmesan, sitronskall og smak til med salt og pepper.
  6. Server kjøttet i tykke skiver med aspargesrisotto og pynt med hakket dill.