Julestek med eplemos, kokte poteter og brunostsaus
Steken med tilbehør som alle liker. Servér på søndagene før jul!
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Julestek
- Forvarm ovnen til 125 °C. Del gulrøtter og løk i grove biter og legg dem i en ildfast form. Gni skinkesteken inn med salt og pepper og legg den oppå grønnsakene. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Hell 5 dl kokende vann i formen og sett den inn i ovnen. Steken er ferdig når steketermometeret viser 76 °C, dette tar 1,5– 2 timer.
- Kok potetene. Skjær epler i små biter og rødløk i båter. Kok løk og eple mye sammen med vann og sukker.
- Ta steken ut av ovnen og la den hvile i ca. 15 minutter. I mellomtiden lager du sausen ved å koke opp kjøttkraft, soyasaus og créme fraiche. Senk varmen og rør inn ost i skriver til den smelter. Smak til med salt og pepper.
- Servér steken med poteter, eple- og løkblandingen og sausen. Pynt med rosmarin eller timian.