Julestek med eplemos, kokte poteter og brunostsaus

Julestek med eplemos, kokte poteter og brunostsaus

Steken med tilbehør som alle liker. Servér på søndagene før jul!

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

Julestek

  1. Forvarm ovnen til 125 °C. Del gulrøtter og løk i grove biter og legg dem i en ildfast form. Gni skinkesteken inn med salt og pepper og legg den oppå grønnsakene. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Hell 5 dl kokende vann i formen og sett den inn i ovnen. Steken er ferdig når steketermometeret viser 76 °C, dette tar 1,5– 2 timer.
  2. Kok potetene. Skjær epler i små biter og rødløk i båter. Kok løk og eple mye sammen med vann og sukker.
  3. Ta steken ut av ovnen og la den hvile i ca. 15 minutter. I mellomtiden lager du sausen ved å koke opp kjøttkraft, soyasaus og créme fraiche. Senk varmen og rør inn ost i skriver til den smelter. Smak til med salt og pepper.
  4. Servér steken med poteter, eple- og løkblandingen og sausen. Pynt med rosmarin eller timian.