Julestek med eplemos, kokte poteter og brunostsaus

Steken med tilbehør som alle liker. Servér på søndagene før jul!

60+ min
Middels
Julestek med eplemos, kokte poteter og brunostsaus

Slik gjør du

  1. Julestek

    1. 1
      Forvarm ovnen til 125 °C. Del gulrøtter og løk i grove biter og legg dem i en ildfast form.
      Gni skinkesteken inn med salt og pepper og legg den oppå grønnsakene. Stikk et
      steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Hell 5 dl kokende vann i formen og
      sett den inn i ovnen. Steken er ferdig når steketermometeret viser 76 °C, dette tar 1,5–
      2 timer.
    2. 2
      Kok potetene. Skjær epler i små biter og rødløk i båter. Kok løk og eple mye sammen med vann og sukker.
    3. 3
      Ta steken ut av ovnen og la den hvile i ca. 15 minutter. I mellomtiden lager du sausen ved å koke opp kjøttkraft, soyasaus og créme fraiche. Senk varmen og rør inn ost i skriver til den smelter. Smak til med salt og pepper.
    4. 4
      Servér steken med poteter, eple- og løkblandingen og sausen. Pynt med rosmarin eller timian.