Hjemmelaget medisterkaker med tyttebærsyltetøy

Hjemmelaget medisterkaker med tyttebærsyltetøy

Ingenting slår hjemmelaget medisterkaker med tyttebærsyltetøy.

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

Medisterkaker

  1. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Kok opp vann og la løken trekke i to minutter før vannet siles av. Avkjøl. Kok deretter baconet i tre minutter.
  2. La det renne av og avkjøles før det finhakkes. Elt salt inn i medisterdeigen til den blir seig, tilsett egg og elt videre. Tilsett krydder, løk, bacon og kremfløte.
  3. Bland godt. Form kaker og stek dem på hver side slik at de får en fin stekeskorpe. Etterstek medisterkakene i ovnen i ca. 20 minutter på 190 grader.
  4. Kok opp vann og sukker. Ha i tyttebær og la alt småkoke i ca. 15 min. Avkjøl.
  5. Server gjerne med kokte poteter, rødkål, brun saus og rosenkål.