Hjemmelaget medisterkaker med tyttebærsyltetøy
Ingenting slår hjemmelaget medisterkaker med tyttebærsyltetøy.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Medisterkaker
- Finhakk sjalottløk og hvitløk. Kok opp vann og la løken trekke i to minutter før vannet siles av. Avkjøl. Kok deretter baconet i tre minutter.
- La det renne av og avkjøles før det finhakkes. Elt salt inn i medisterdeigen til den blir seig, tilsett egg og elt videre. Tilsett krydder, løk, bacon og kremfløte.
- Bland godt. Form kaker og stek dem på hver side slik at de får en fin stekeskorpe. Etterstek medisterkakene i ovnen i ca. 20 minutter på 190 grader.
- Kok opp vann og sukker. Ha i tyttebær og la alt småkoke i ca. 15 min. Avkjøl.
- Server gjerne med kokte poteter, rødkål, brun saus og rosenkål.