Hjemmelaget medisterkaker med tyttebærsyltetøy

Ingenting slår hjemmelaget medisterkaker med tyttebærsyltetøy.

Over 60 min
Middels
Hjemmelaget medisterkaker med tyttebærsyltetøy

Slik gjør du

  1. Medisterkaker

    1. 1
      Finhakk sjalottløk og hvitløk. Kok opp vann og la løken trekke i to minutter før vannet siles av. Avkjøl. Kok deretter baconet i tre minutter.
    2. 2
      La det renne av og avkjøles før det finhakkes. Elt salt inn i medisterdeigen til den blir seig, tilsett egg og elt videre. Tilsett krydder, løk, bacon og kremfløte.
    3. 3
      Bland godt. Form kaker og stek dem på hver side slik at de får en fin stekeskorpe. Etterstek medisterkakene i ovnen i ca. 20 minutter på 190 grader.
    4. 4
      Kok opp vann og sukker. Ha i tyttebær og la alt småkoke i ca. 15 min. Avkjøl.
    5. 5
      Server gjerne med kokte poteter, rødkål, brun saus og rosenkål.