Nakkekoteletter med chimmichurri og ovnsbakt søtpotet
Chimichurri tilfører god friskhet og styrke, mens den fine sødmen fra søtpoteten gir denne retten en annerledes karakter.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Nakkekoteletter
- Sett ovnen på 220 grader. Skrell søtpoteter og del i tykke skiver. Ha i en ildfast form og drypp over litt olje. Stek i ovn i ca 25 min.
- I mellomtiden lager du chimmichurri: Finhakk persille, sjalottløk og hvitløk. Bland i chili eller cayennepepper. Tilsett olivenolje, skall og saft fra 1 sitron. Smak til med salt og pepper.
- Varm en panne med litt olje og stek nakkekoteletter på høy varme, ca 5 min på hver side. La kjøttet hvile i pannen etter at den er trukket av platen. Server kjøttet med ovnsbakte søtpotetskiver, frisk og syrlig chimmichurri og ev. litt salat.