Strimlet svin med hjertesalat og yoghurtdressing
Denne retten kombinerer strimlet svin, frisk yoghurtdressing og hjertesalat.
20 min
MiddelsSlik gjør du
Dette trenger du
- Start med å legge 2 ss sesamfrø i en foodprosessor/stavmikser og kjør dem sammen i noen minutter til de har blitt til smør.
- Ha i hvitløken og kjør til den er finhakket. Bland inn yoghurt, sitronsaft og 2 ss olivenolje og smak til med salt og pepper. Husk å skrape ned fra sidene underveis så du får med alt.
- Varm en tørr stekepanne på middels varme og rist resten av sesamfrøene sammen med solsikkekjernene til de er gylne. Hell over i en liten bolle og bland med chilipulver og en klype salt. Sett pannen tilbake på varmen og hell i 1 ss olivenolje. Stek kjøttet til det er gjennomstekt.
- Skjær av bunnen på hjertesalaten og fordel bladene utover en tallerken. Hell over eddiken og legg på yoghurtsausen. Topp med kjøtt, hakkede urter og frømiks.