Svin ytrefilet med mango, lime og chili

Spennende vri, med overraskende gode smaker!

20-40 min
Middels
Svin ytrefilet med mango, lime og chili

Slik gjør du

    1. 1
      Ta kjøttet ut av kjøleskapet en halv time før du skal steke det.
    2. 2
      Ha vann og 1 spiseskje olivenolje og 1 teskje salt i en kjele. Kok opp, trekk kjelen av varmen og tilsett couscous. Sett på lokket og la trekke i 3-4 minutter.
    3. 3
      Ha mango, chili, vårløk og limesaft i en bolle. Vend inn i couscousen.
    4. 4
      Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i nøytral olje over middels høy varme til det er fint brunet på begge sider. Trekk pannen til side og tilsett honning og soyasaus. Senk varmen til middels og stek videre i honning- og soyablandingen til kjøttet akkurat er gjennomstekt og har en mørk, karamellisert stekeskorpe. Snu ofte så ikke honningen svir seg.
    5. 5
      Sjekk eventuelt med et steketermometer, kjernetemperaturen skal være omtrent 60 grader.
    6. 6
      Server kjøttet med couscous, mango- og chiliblanding, og grønn salat ved siden av. Drypp sausen rundt.