Svinebogstek med rødkål

Svinebogstek med rødkål

Her får du en skikkelig søndagsmiddag, men den smaker også godt resten av uka.

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

Svinebogstek med rødkål

  1. Forvarm ovnen til 160 grader. Varm oljen i en støpejerngryte på middels varme. Brun svinebogen på alle sider, 5-10 minutter, og legg til side.
  2. Skru ned varmen, finhakk løken og stek den i gryten til den er myk, ca. 5 min. Rør om underveis. Legg den i en bolle.
  3. Finsnitt rødkålen og stek den i flere omganger til den er myk. Legg den sammen med løken.
  4. Skrell pærene og skjær dem i tynne skiver. Bland dem i kålblandingen sammen med nellikspikrene og sukkeret
  5. Legg halvparten av blandingen i bunnen av gryten, legg i svinebogen og topp med resten av blandingen. Riv skallet av en halv sitron og klem ut saften over gryten. Sett på lokket og stek i ovnen i 1.5 time.
  6. Legg kjøttet på et fat sammen med rødkålen. Kok kraften som er igjen i gryten på høy varme i noen minutter så den tykner. Hell den over kjøttet og server sammen med båter av sitron og brød til å dyppe i sausen.