Svinebogstek med rødkål
Her får du en skikkelig søndagsmiddag, men den smaker også godt resten av uka.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Svinebogstek med rødkål
- Forvarm ovnen til 160 grader. Varm oljen i en støpejerngryte på middels varme. Brun svinebogen på alle sider, 5-10 minutter, og legg til side.
- Skru ned varmen, finhakk løken og stek den i gryten til den er myk, ca. 5 min. Rør om underveis. Legg den i en bolle.
- Finsnitt rødkålen og stek den i flere omganger til den er myk. Legg den sammen med løken.
- Skrell pærene og skjær dem i tynne skiver. Bland dem i kålblandingen sammen med nellikspikrene og sukkeret
- Legg halvparten av blandingen i bunnen av gryten, legg i svinebogen og topp med resten av blandingen. Riv skallet av en halv sitron og klem ut saften over gryten. Sett på lokket og stek i ovnen i 1.5 time.
- Legg kjøttet på et fat sammen med rødkålen. Kok kraften som er igjen i gryten på høy varme i noen minutter så den tykner. Hell den over kjøttet og server sammen med båter av sitron og brød til å dyppe i sausen.