Svineknoke med bakt selleririot, grønnkål og aprikos

Lag en spennende rett med tradisjonell svineknoke.

60+ min
Middels
Svineknoke med bakt selleririot, grønnkål og aprikos

Slik gjør du

  1. Svineknoke

    1. 1
      Lag et snitt inn til benet på begge svineknokene. Rens og kutt løk og sellerirot i små biter. Knus hvitløksfeddene. Varm en kjele med litt olje og fres grønnsakene i et par minutter sammen med timianen. Legg i svineknokene og buljongterningen og dekk med vann. La det småkoke i 1–1,5 time til kjøttet slipper benet.
    2. 2
      Forvarm ovnen til 180 grader med varmluft. Skrell sellerirøttene og kutt dem i terninger på 1 x 1 cm. Ha på en god klype salt og litt olje og bak dem i ovnen i ca. 25 minutter til de er helt møre. Vend inn grønnkål og aprikos kuttet i biter.
    3. 3
      Plukk ut svineknokene, sil kraften og kok den ned til ca. halvparten. Kjøttet river du i passende biter.
  2. Bakt sellerirot, grønnkål og aprikos

    1. Saus

      1. 1
        Smelt smør/olje i en kjele og ha i melet. Pisk godt mens du gradvis heller i svinekraften slik at du får en jevn saus. La den koke i 3-4 minutter slik at du blir kvitt melsmaken og smak til med litt soyasaus. Varm svineknokene forsiktig i sausen og server sammen med grønnsakene.