Sommerkoteletter med blomkålris, eple, vårløk og sjysaus

Sommerkoteletter med blomkålris, eple, vårløk og sjysaus

En klassiker med moderne vri.

20 min
Middels

Slik gjør du

Sommerkoteletter med blomkålris, eple, vårløk og sjysaus

  1. Finhakk vårløk og skjær epler i båter.
  2. Lag blomkålrisen ved å rive blomkålen grovt med rivjern. Legg blomkålen i kokende vann og la den koke i ca 1 minutt, sil bort vannet og bland med vårløk, pepper og litt presset sitronsaft.
  3. Pepre og salte svinekotelettene og stek dem i litt smør og olje. La eplebåtene steke med de siste 5 minuttene.
  4. Ta koteletter og epler ut av pannen og la dem hvile.
  5. Lag sjyen ved å koke ut pannen med 1 dl vann og litt soyasaus.
  6. Server kotelettene med blomkålris, epler, sjysaus og finhakket persille.