Ingredienser
Squash
-
2
stk
squash (ca. 900 g)
-
1
dl
mandler
-
1,5
dl
solsikkefrø
-
1
neve
bladpersille
-
30
g
parmesan
revet
-
1
fedd
hvitløk
-
1
klype
chilipepper
-
1
dl
olivenolje
-
1
ss
limesaft
-
salt
-
pepper
Slik gjør du
-
Skjær squashen i tynne strimler på langs med en
grønnsakmandolin eller potetskreller. Legg strimlene
i en skål og strø over en klype salt. Vend
forsiktig.
-
Rist mandlene og solsikkefrøene i en stekepanne
med litt olivenolje til de er gyllenbrune.
Finhakk alle de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin,
og tilsett oljen i en fin stråle til pestoen er
passe tykk.
-
Ha noen skjeer med ”pesto” i squashen og bland
det godt sammen (du bestemmer selv hvor mye
pesto du vil bruke). Legg squashen opp på et fat
og server f.eks. til grillet kjøtt eller kyllingfilet.