Tomatsalat med eplemarinade

Denne friske tomatsalaten får et syrlig løft med en smakfull eplemarinade. Perfekt som tilbehør til både kjøtt og fisk.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 700 gr blandede tomater
  • 1,5 ss olivenolje
  • 2 skiver fersk loff
  • pepper
  • salt

Eplemarinade

  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 stk sitron (saften)
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 ss vann
  • 2 dl eplesyltetøy
  • 2 ss grov sennep
  • salt
  • nymalt pepper

Slik gjør du

  1. Legg løk, olje, sukker, sitronsaft og vann i en kjele. Kok opp vinaigretten og la den putre i et par minutter. Tilsett eplesyltetøy og sennep. Vinaigretten skal være litt flytende, men likevel tykk. Smak til med salt og pepper.
  2. Del tomatene i to. Legg de i en skål, og bland med litt av dressingen.
  3. Grill brødet gyllenbrunt og sprøtt. Riv brødet i biter og bland det med tomatsalaten.