Ingredienser
-
2
pk.
vårløk
-
2
purrer
-
1
ss
olivenolje
-
0,5
ts
flaksalt
Dressing
-
1
dl
salte pistasjnøtter med skall
-
1
sjalottløk
-
1
neve
frisk persille
-
0,5
sitron
-
2
ts
rødvinseddik
-
1
dl
olivenolje
-
0,3
ts
nykvernet pepper
Slik gjør du
-
Rens og skjær vårløken og purren i staver på ca. 10 cm. Pensle med olje og dryss over salt. Grill dem over direkte varme til de har fått fine grillmerker.
-
Skrell og grovhakk nøttene. Finhakk sjalottløken, persillen og persillestilkene. Skjær av skallet på sitronen, fjern steinene og finhakk fruktkjøttet.
-
Rør det sammen med eddik, pepper og nok olje til å dekke urtene.