Hasselback-kålrot med cumin og røkt paprika
Du har sikkert hørt om hasselback-potet, men hva med hasselback-kålrot?
40-60 min
MiddelsTips!
Passer fint til fisk. Gni hvit fisk inn med det samme krydderet, stek i litt smør og server til!
Slik gjør du
- 1Forvarm ovnen til 220 grader.
- 2Skrell kålroten og skjær den i fire like store båter. Legg en og en båt på siden, legg en spisepinne på hver side (eller annet med ca. 0,5 - 1 cm høyde), og skjær fine snitt langsmed hele – pinnene hjelper deg å ikke skjære helt gjennom.
- 3Legg kålroten på et stekebrett med snittene opp, hell over oljen, fordel smøret i alle sprekkene og strø over krydderet.
- 4Bak dem i ca. 50 minutter, til de er gylne og sprø på toppen – bruk en skje og øs det smeltede smøret over et par ganger underveis.
- 5Server toppet med Drømmelett og grovhakket koriander.
- 1