Hasselback-kålrot med cumin og røkt paprika

Du har sikkert hørt om hasselback-potet, men hva med hasselback-kålrot?

40-60 min
Middels
Hasselback-kålrot med cumin og røkt paprika
Tips!

Passer fint til fisk. Gni hvit fisk inn med det samme krydderet, stek i litt smør og server til!

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm ovnen til 220 grader.
    2. 2
      Skrell kålroten og skjær den i fire like store båter. Legg en og en båt på siden, legg en spisepinne på hver side (eller annet med ca. 0,5 - 1 cm høyde), og skjær fine snitt langsmed hele – pinnene hjelper deg å ikke skjære helt gjennom.
    3. 3
      Legg kålroten på et stekebrett med snittene opp, hell over oljen, fordel smøret i alle sprekkene og strø over krydderet.
    4. 4
      Bak dem i ca. 50 minutter, til de er gylne og sprø på toppen – bruk en skje og øs det smeltede smøret over et par ganger underveis.
    5. 5
      Server toppet med Drømmelett og grovhakket koriander.