Jansons fristelse med løksalsa
Et allsidig tilbehør som smaker godt til skinken, kjøttbollene eller laksen. Hvis du ikke spiser opp alt, smaker den nesten bedre dagen etter. Bare varm den opp i ovnen!
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Jansons fristelse med løksalsa
- Skjær poteter i tynne strimler. Skrell løk og skjær i tynne båter. Bland sammen ansjossaft med fløte og sennep, og smak til med hvit pepper. Finhakk ansjos og tilsett i fløteblandingen.
- Legg løk og poteter lagvis i en ildfast form. Hell fløteblandingen over potetene og løken, og sørg for at ikke all fisken legger seg på toppen. Du kan røre lett rundt med en gaffel for å fordele ingrediensene jevnt. Strø griljermel over retten.
- Stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter, eller til potetene er møre og retten gylden.
- Skjær løk og purre i tynne skiver til salsaen. Finhakk gressløk og bland sammen med olje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper, og server salsaen som tilbehør.