Kyllinglår med ovnsbakte grønnsaker og valnøttdressing

Ovnsbakte grønnsaker passer perfekt til et stekt kjøttstykke, laks eller kylling.

Ingredienser

Ovnsbakte grønnsaker

  • 4 stk kyllinglår
  • 1 bunt vårløk
  • 6 stk poteter
  • 6 stk gulrøtter
  • 2 stk rødbeter
  • 3 ss olivenolje
  • flaksalt

Valnøttdressing

  • 2 dl valnøtter
  • 1 stk sjalottløk
  • 2-3 timianstilker, ev. persille eller basilikum
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 dl olivenolje
  • 0,5 stk sitron
  • flaksalt
  • nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Skrubb eller skrell potetene, gulrøttene og rødbetene. Del potetene og rødbetene i båter og gulrøttene i to eller fire på langs. Fjern roten på vårløken.
  2. Legg kyllinglårene på et stekebrett. Pensle dem med olivenolje, dryss over salt og pepper.
  3. Legg grønnsakene ved siden av kyllingen. Ved grønnsakene i resten av olivenoljen og dryss over salt. (Hold gjerne rødbetene for seg selv så de ikke farger av)
  4. Stek alt midt i ovnen i cirk 40-45 minutter, eller til kyllingen er gyllen og gjennomstekt. Grønnsakene skal være myke inni og ha en fin stekeskorpe.
  5. Spre valnøttene utover et stekebrett, og sett dem inn i ovnen sammen med kyllingen og grønnsakene til de er gylne.
  6. Finhakk valnøttene og bland dem med finhakket sjalottløk og timian, eddik, olivenolje og finrevet sitronskall og -saft. Smak til med salt og pepper.
  7. Server de ovnsbakte grønnsakene og kyllinglårene varme, toppet med valnøttdressingen.