-
Forvarm ovnen til 180 grader. Skrubb eller skrell potetene, gulrøttene og rødbetene. Del potetene og rødbetene i båter og gulrøttene i to eller fire på langs. Fjern roten på vårløken.
-
Legg kyllinglårene på et stekebrett. Pensle dem med olivenolje, dryss over salt og pepper.
-
Legg grønnsakene ved siden av kyllingen. Ved grønnsakene i resten av olivenoljen og dryss over salt. (Hold gjerne rødbetene for seg selv så de ikke farger av)
-
Stek alt midt i ovnen i cirk 40-45 minutter, eller til kyllingen er gyllen og gjennomstekt. Grønnsakene skal være myke inni og ha en fin stekeskorpe.
-
Spre valnøttene utover et stekebrett, og sett dem inn i ovnen sammen med kyllingen og grønnsakene til de er gylne.
-
Finhakk valnøttene og bland dem med finhakket sjalottløk og timian, eddik, olivenolje og finrevet sitronskall og -saft. Smak til med salt og pepper.
-
Server de ovnsbakte grønnsakene og kyllinglårene varme, toppet med valnøttdressingen.