Ovnsbakte poteter med brunet rosmarinsmør

La potetene spille hovedrollen i middagen.

Ingredienser

Ovnsbakte poteter med brunet rosmarinsmør

  • 800 g Kokefaste poteter, gjerne småpoteter
  • 100 g Smør
  • 5 stilker Rosmarin
  • 1 ts Flaksalt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Skrubb potetene og kok/damp dem til de akkurat er møre – overkoker du dem vil de falle fra hverandre.
  2. Klem én og én potet forsiktig mot kjøkkenbenken med et glass til de så vidt flater litt ut, men ikke faller fra hverandre. Legg potetene på en bakepapirkledd stekeplate.
  3. Smelt smøret på middels varme i en kjele sammen med rosmarinen. La det putre til smøret er brunet og lukter av karamell.
  4. Hell smøret over potetene så de er godt dekket, strø over saltet og stek dem i ca. 30 minutter til de har fått en sprø og gyllen skorpe.