Ovnsbakte rotgrønnsaker med honning, chili og lime
Grønnsakene smaker ekstra godt når de er ovnsbakte.
40-60 min
MiddelsTips!
Server sammen med kylling, svine- eller oksekjøtt og en neve ruccula.
Slik gjør du
Ovnsbakte grønnsaker
- 1Forvarm ovnen til 190 grader.
- 2Skrell grønnsakene og skjær dem i staver eller grove terninger på omtrent lik størrelse. Legg dem i en haug på et stekebrett, hell over oljen og vend dem godt inn.
- 3Fordel bitene godt utover, strø over salt og bak dem til de er myke inni og gylne i kantene, ca. 45 minutter, avhengig av størrelsen.
- 4Legg grønnsakene på et serveringsfat, hell over gresskarkjerne-toppingen og avslutt med grovhakkede urter.
- 1
Gresskarkjerne-topping
- 1Rist gresskarkjernene gylne over middels varme i en liten kjele. Fjern kjelen fra varmen og tilsett olje, honning, chilipulver og salt.
- 2Riv i skallet fra limen og press i saften. Rør blandingen godt sammen og la det stå og godgjøre seg i noen minutter. Blir blandingen kald og stiv er det bare å varme den opp igjen til den blir rennende.
- 1