Stekt ris med egg og kylling
Stekt ris med egg og kylling er veldig godt, og det er også veldig enkelt å lage hjemme.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Stekt ris med egg og kylling
- Finhakk hvitløken og snitt vårløken fint. Skjær gulroten, kyllingen og skinken i tynne strimler.
- Visp sammen egget i en skål. Varm litt olje i en wok eller stor stekepanne over høy varme.
- Krydre kyllingen med salt og pepper, stek den og legg den til side.
- Tilsett mer olje dersom det trengs og fres hvitløk og vårløk raskt under omrøring. Tilsett gulrøttene og fres dem til de så vidt er møre.
- Hell i risen og stek videre mens du rører til den blir blank. Tilsett mais, erter, skinke, kylling og soyasaus og rør alt godt sammen.
- Lag et lite ”rede” i pannen og hell i egget. Rør fra midten til det stivner, omtrent som eggerøre.
- Tilsett rekene, vend sammen og server straks.